Tallers de primavera de l’Aula Gastronòmica de Roses

You are currently viewing Tallers de primavera de l’Aula Gastronòmica de Roses

Tallers de l’Aula Gastronòmica de Roses – Primavera 2023

 

INSCRIPCIONS OBERTES A PARTIR DE L’11 D’ABRIL A LES 9H

DIMECRES, 26 D’ABRIL

Taller: “Calamar de potera amb mongetes del ganxet”

En aquesta recepta es combina el calamar de potera de Roses amb mongetes cuites. Aquest és un plat de mar i muntanya ràpid, gustós i amb productes de proximitat.

Formador: Lluís Martínez Samblás, pescador de la Confraria de Roses

Horari: 19:00 h

Preu: 3 €

 

DIMARTS, 9 DE MAIG

Taller: “Tast de vins monovarietals i d’autor d’Empordàlia”

Formador: Mauro Bonamassa, expert en vins i responsable del departament d’enoturisme i promoció d’Empordàlia

Horari: 19:00 h

Preu: 3 €

 

DISSABTE, 13 DE MAIG

Taller: “Elaboració d’un bombó de xocolata negra i farcit, procés exprés”

En aquest taller creatiu es proposa fer un bombó exprés amb ingredients i utensilis que tenim a l’abast perquè fer-lo a casa sigui un èxit. Adreçat a majors de 16 anys.

Formadora: Eva Rodríguez, de M de Xocolata

Horari: 10:00 h

Preu: 3 €

 

DILLUNS, 15 DE MAIG

Taller: “Mandonguilles de calamar i llagostí / pa de fetge”

Proposta de dues receptes: mandonguilles fetes de calamar i llagostins sobre Parmentier de patata cuita al forn acompanyades de sopa de marisc i gamba de Roses i paté de campanya del Pirineu, variant del clàssic paté de campanya francès que s’elaborava principalment a la Cerdanya i que es va anar estenent a la resta dels Pirineus.

Formador: Xef Carles Roig, del Restaurant Can Cervera

Horari: 19:00 h

Preu: 3 €

 

DIMARTS, 16 DE MAIG

Taller: “Curats, marinats, adobs, escabetxos, confits… receptari ancestral amb herbes i flors per conservar el peix”

En aquest taller-degustació, la xef ens ensenyarà a marinar i curar alguns peixos amb herbes i flors per menjar amb receptes fredes i adobs, des de seitons amb vinagre, a la círvia curada o els verats marinats.

Formadora: Xef Iolanda Bustos, #LaXefdelesFlors

Horari: 19:00 h

Preu: 3 €

 

DIJOUS, 25 DE MAIG

Taller: “Ceviche de peix blau (surell o verat)”

De la barca al plat. En aquesta recepta es prepararà ceviche de surell o verat, a la manera tradicional del Perú.

Formador: Josep Avellaneda, pescador de la Confraria de Roses

Horari: 19:00 h

Preu: 3 €

 

DIMECRES, 7 DE JUNY

Taller: “Fes la teva ratafia”

Taller per conèixer què és una ratafia, quin és el seu procés d’elaboració i quines plantes ens ajuden a aportar gust, aroma i propietats a aquesta beguda per aconseguir una bona ratafia casolana.

Formador: Guillem Castañé d’Emporarom, Aromes de l’Empordà

Horari: 19:00 h

Grup mínim: 12 persones

Preu: 25 € (El preu inclou: taller, plantes per fer la ratafia, 1l d’alcohol i una garrafa)

 

DIJOUS, 15 DE JUNY

Taller: “Coca de Sant Joan”

La coca de Sant Joan són unes postres típiques per celebrar la nit més llarga de l’any. En aquest taller aprendrem a preparar-la per a la nit de Sant Joan.

Formador: Mestre pastisser Albert Lorenzo, de la Postreria Roses

Horari: 19:00 h

Preu: 3 €

 

DISSABTE, 17 DE JUNY

Taller: “Els ingredients vegetals del mar: algues silvestres comestibles”

Taller sobre el món de les algues que es troben a la vora del mar, i el seu ús a la cuina.

Sortida de l’Aula gastronòmica cap a la platja, on recollirem algues a la vora del mar. Opcionalment es podrà entrar a l’aigua a recollir algues (caldrà portar ulleres i tub).

Formador: Evarist March, botànic del Celler de Can Roca

Horari: de 10:00 a 13:00 h

Preu: 3 €